PM: Khidmat kesihatan Malaysia diiktiraf dunia

najib_IKN_Putrajaya.jpg Komitmen kerajaan dalam memberi perkhidmatan kesihatan terbaik kepada rakyat bukan omong kosong sebaliknya diterjemahkan dalam bentuk tindakan sehingga membawa kepada pengiktirafan dunia.

24 April 2018

PRU14: Zambry tanding dua kerusi, Husni di Tambun

Zambry.jpg Datuk Seri Dr. Zambry Abd. Kadir sah bertanding di dua kerusi iaitu Parlimen Lumut dan mempertahankan Dewan Undangan Negeri (DUN) Pangkor dalam Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14).

24 April 2018

Xavier, Abdullah Sani, Shuhaimi Shafie pindah kerusi PRU14

azizah_umum_calon.jpg Majlis Pelancaran Jelajah PH di Stadium Kuala Selangor malam tadi bertukar menjadi acara pengumuman calon PKR untuk PRU14.

24 April 2018

PRU14: Wan Junaidi, Richard, Rohani calon BN Sarawak penggal ketujuh

PRU14_calon_Sarawak.jpg  Tiga 'calon emas'  Datuk Seri Wan Junaidi Tuanku Jaafar (Santubong), Datuk Seri Richard Riot Jaem (Serian) dan Datuk Seri Rohani Abdul Karim mencipta sejarah apabila dicalon

24 April 2018

Puad tetap tabah walaupun tidak dicalonkan

Puad_Zarkashi.jpg Ketua Umno Bahagian Batu Pahat, Datuk Dr Mohd Puad Zarkashi tetap tabah walaupun tidak dicalonkan pada Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14).

24 April 2018

Gagasan Sejahtera lancar dokumen Malaysia Sejahtera

manifesto_gagasan_sejahtera_putrajaya.jpg Gagasan Sejahtera, pakatan pembangkang diterajui PAS, memperkenalkan Dokumen Malaysia Sejahtera yang mengandungi Manifesto Malaysia Sejahtera, Dokumen Budaya Politik Matang dan Sejahtera (BPMS),

24 April 2018

Syamsul Debat antara calon muka baru BN Negeri Sembilan

syamsul_debat_calon_N9.jpg Personaliti program motivasi dan keagamaan, Syamsul Amri Ismail atau Syamsul Debat adalah antara muka baru yang ditampilkan BN Negeri Sembilan bagi menghadapi pilihan raya umum Ke-14 (PRU-14), 9

24 April 2018

PRU14: DAP bertanding di sembilan kerusi Parlimen di Sarawak

Chong_Chieng_Jen600X335_2.jpg DAP mengesahkan akan bertanding di sembilan kerusi Parlimen di Sarawak pada Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14).

24 April 2018

PPBM tampil muka baru tanding Parlimen, DUN Selangor

logo_PPBM_Malaysia.jpg PPBM hari ini mengumumkan semua muka baru untuk bertanding di tiga kerusi Parlimen dan sembilan Dewan Undangan Negeri (DUN) di Selangor.

23 April 2018

Anwar tarik balik permohonan cabar perlembagaan

anwar_penjara_bebas.jpg Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini menarik balik permohonan mendapatkan kebenaran memulakan cabaran dari segi perlembagaan bagi membatalkan satu peruntukan dalam Perlembagaan Persekutuan.

23 April 2018

Isa Samad digugurkan dari senarai calon PRU14

isa_samad_fgv_zakaria.jpg Penyandang kerusi Parlimen Jempol yang juga bekas Pengerusi Felda, Tan Sri Mohd Isa Abdul Samad digugurkan dari senarai calon pada PRU14.  

23 April 2018

BN tampil 30 muka baru tawan Kelantan, Norzula digugurkan

BN_Kelantan_Mustapha_Mohamed.jpg Barisan Nasional (BN) Kelantan hari ini mengumumkan 30 muka baru daripada 59 calon yang bertanding pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14).

23 April 2018

Johari Abdul: Mustahil Azizah cantas semua calon pilihan Azmin [TONTON VIDEO]

jo_mustahil.jpg Mustahil Presiden PKR, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail akan mencantas semua nama-nama calon untuk Selangor yang dikemukakan timbalannya, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali yang juga menteri besar

23 April 2018

Zuraida mahu selesai isu senarai calon 'tak sah' PKR

PKR_Zuraidah_Kamaruddin2.jpg Ketua Wanita PKR Zuraida Kamaruddin mendedahkan wujudnya senarai calon parti itu untuk pilihan raya umum ke 14 yang tidak mengikut proses pemilihan yang ditetapkan.

23 April 2018

BN Selangor sasar menang sekurang-kurangnya 30 kerusi DUN [TONTON VIDEO]

noh_30menang.jpg BN Selangor yakin memenangi sekurang-kurangnya 30 kerusi DUN pada PRU14 sekaligus menubuhkan kerajaan negeri baru, kata Pengerusi BN Selangor, Tan Sri Noh Omar.  

23 April 2018

Ibu Ahmad Maslan meninggal dunia

Al_fatihah_2.jpg Ibu kepada Timbalan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Seri Ahmad Maslan, Aminah Sabran, 83, meninggal dunia di Hospital Sultanah Nora Ismail (HSNI), Batu Pahat, tengah hari

23 April 2018

Rayuan terakhir Dr M singkir dua panel RCI ditolak

mahathir_komentar.jpg Tun Dr Mahathir Mohamad gagal dalam rayuan terakhirnya untuk mencabar penglibatan dua panel Suruhanjaya Siasatan Diraja (RCI) berhubung kerugian forex yang berlangsung September lalu.

23 April 2018

Muhyiddin: Amanah Sabah dan Warisan harus berbincang [TONTON VIDEO]

muhyiddin_mahkamah_RCI_2.jpg Terserah kepada Warisan dan Amanah Sabah untuk memutuskan penyelesaian terbaik berhubung tuntutan kerusi DUN di negeri itu, kata Tan Sri Muyiddin Yassin.   

23 April 2018

Xavier: Tian Chua tetap pertahan kerusi Parlimen Batu

tian_chua_hukuman_kekal.jpg Pengarah Pilihan Raya Pakatan Harapan (PH) Selangor Dr Xavier Jayakumar, yakin Tian Chua akan terus mempertahankan kerusi Parlimen Batu walaupun ada ura-ura mengatakan calon lain yang akan ditam

23 April 2018

Bekas peserta Masterchef meninggal dunia

masterchef_champbell.jpg Bekas peserta Masterchef: The Professionals terbitan BBC, yang rebah ketika menyertai London Marathon semalam meninggal dunia di hospital, kata penganjur hari ini.

23 April 2018