Nasional   

Himpunan desak tindakan RoS terhadap PPBM pada 22 Februari

pada 13-02-2018 05:02 

Post Pic

 
 
PUTRAJAYA: Himpunan aman bagi mendesak tindakan lebih tegas Jabatan Perdaftaran Pertubuhan (RoS) terhadap PPBM akan diadakan pada 22 Februari ini di hadapan ibu pejabat pertubuhan itu di sini.
 
Bekas Exco Pemuda PPBM, Muhammad Hafiz Azhar berkata, himpunan tersebut akan tetap diteruskan berikutan masih belum ada sebarang tindakan terhadap parti pimpinan Tun Dr Mahathir Mohamad yang secara terang-terangan melanggar perlembagaan parti itu sendiri.
 
“Macam mana pun kami tetap bertegas dan saya menyeru semua yang telah membuat laporan di seluruh negara dan yang menerima nasib yang sama untuk kita sama-sama turun ke perhimpunan ini bagi menyatakan desakan kita kepada RoS,” katanya di perkarangan hadapan Ibu Pejabat Polis Daerah Putrajaya di sini hari ini.
 
Menurut Muhammad Hafiz, permohonan permit untuk mengadakan himpunan aman berkenaan telah dikemukakan kepada pihak polis dan kini dalam proses menunggu maklum balas permohonan berkenaan. 
 
Sebelum ini sebilangan ahli parti itu menyuarakan rasa tidak puas hati ekoran aduan yang dikemukakan mereka, khususnya bersabit isu pelanggaran perlembagaan, masih belum ada sebarang tindakan daripada RoS.
 
Sehubungan itu pihak berkenaan mengancam akan mengadakan demontrasi di hadapan pejabat RoS sekiranya pertubuhan itu enggan melakukan sesuatu mengenai isu berkenaan dalam tempoh yang ditetapkan.
 
 
-sh-


Tags : RoS PPBM


Ruangan Komen