Array


 Nasional   

Azmin jamin pusat konvensyen tak jejaskan penduduk Taman Melawati

pada 11-09-2017 07:09 

Post Pic

 
SHAH ALAM: Kerajaan Selangor memberi jaminan kepada penduduk Taman Melawati bahawa pembinaan pusat konvensyen itu tidak akan menjejaskan pembinaan taman rekreasi berhampiran kawasan perumahan mereka.
 
Menurut Menteri Besar Selangor Datuk Seri Azmin Ali berkata, projek pembinaan pusat konvensyen itu juga tidak akan dijalankan secara tergesa-gesa.
 
Katanya, beliau sudah memaklumkan Majlis Perbandaran Ampang Jaya (MPAJ) berhubung pertemuan dengan penduduk setempat mengenai isu itu.
 
“Saya berjanji tidak akan membatalkan pembinaan taman rekreasi yang dicadangkan itu,” katanya di luar sebuah persidangan perniagaan hari ini.
 
Ujar ADUN Bukit Antarabangsa ini lagi, pusat khidmat masyarakatnya juga terpaksa dipindahkan dari kawasan terbabit.
 
“Malah, saya mengorbankan pusat khidmat saya untuk dirobohkan bagi membangunkan taman itu. Jadi, mereka dalam proses menyediakan semua dokumen,” katanya.
 
Sabtu lalu, penduduk Taman Melawati menyuarakan bantahan mereka terhadap tindakan kerajaan negeri ekoran sedang dalam perancangan membina pusat konvensyen di tanah yang sepatutnya dijanjikan pusat kemudahan infrastruktur kegunaan penduduk.
 
Cadangan pembinaan pusat konvensyen berkeluasan 3.37 ekar itu di atas sebidang tanah, yang ketika ini menempatkan gelanggan futsal, dan bersebelahan dengan pejabat khidmat wakil rakyat Azmin.
 
Pengerusi Persatuan Penduduk Jalan ABC, Taman Melawati, Razman Hakimi Abdullah berkata pihak penduduk hanya mengetahui cadangan pembinaan pusat konvensyen itu pada penghujung Mei lalu.
 
-na-Ruangan Komen